top of page

Ingrid og Trost i Taklampa nominert til Musikkteaterprisen!!

Vår egen Ingrid Nøren Stenersen er sammen med ensemblet i forestillingen Trost i Taklampa nominert i hele to kategorier! Forestillingen spilte på Hamar Teater både i oktober 2020 og i februar 2021 til strålende kritikker! Hele ensemblet er sammen nominert i kategorien ÅRETS MUSIKALARTIST! Juryen begrunner det slik:

Disse åtte skuespillerne fra Trost i taklampa har imponert juryen stort. De går inn og ut av Prøysens rollegalleri med fingerspissfølelse for både dialekt, sosiolekt og karakterarbeid. Samtlige synger så godt, at flere Oslo-teatre bør bli misunnelige. Til sammen skaper de et bygdesamfunn med mange nyanser og statusnivåer. Her har vi de som er utenfor, de som er rike, de aller fattigste, de som flyttet og de som egentlig er fra Hamar. Skuespillerne gir stemme og sympati til dem alle. De lager musikalkunst på høyt nivå.


Forestillingen er også nominert som ÅRETS MUSIKAL, hvilket juryen begrunner med dette:

Trost i taklampa ble et av årets store overraskelser. I ærverdige Hamar Teater har Kippersund-familien laget en versjon av Alf Prøysen og Finn Ludts klassiker som holder et svært høyt nivå. Forestillingen balanserer letthet og alvor, og forvalter Prøysens undertekst og ironi på en helt fremragende måte. Samtlige skuespillere synger godt, og klarer å tegne spisse og tydelige karakterer. Musikalen har en nydelig balanse mellom tradisjon og modernitet. Her glir moderne grep som skift på scenen og kjønnsblind casting, inn i en ellers tradisjonell oppsetning. Juryen er svært imponert over humoristisk timing, gode sangstemmer og det svært kompetente ensemblet. Alle veier går til Hamar.


Musikkteaterprisen deles ut av Musikkteaterforum hvert år. Vi heier på dere!

Comments


bottom of page